Оцінка стану та перспективи розвитку крюїнгових послуг

  • Halyna Viersanova Одеський національний морський університет, Одеса, Україна https://orcid.org/0000-0002-7322-3649
  • Olena Osypenko Одеський національний морський університет, Одеса, Україна
Ключові слова: крюїнг, судновласник, перспективи розвитку крюїнгових послуг

Анотація

У світі налічується понад 50 000 торгових суден, що перевозять всі види вантажів. Світовий флот зареєстрований в більш ніж 150 країнах і налічує понад мільйона моряків практично всіх національностей.  Проте, занадто легко випустити з уваги реальний людський фактор в судноплавстві. Крюїнгові агентства є сполучною ланкою між моряками і судновласниками.

Метою статті є виявлення теоретичних передумов і генезису виникнення ринку крюїнгових послуг; визначення зако­номірності впливу крюїнгового бізнесу на інфраструктуру морського сегменту ринку праці та розкриття залежності  ефективної діяльності суднохідної компанії від якості крюїнгових послуг, а також оцінка стану й виявлення основних факторів, що дозволяють крюїнгу розвинути свій інтеграційний потенціал. Враховуючи стрімкий розвиток і науково-технічний процес суднобудівної промисловості, зростання кількості рекрутингових компаній, небезпечні умови праці, а також «людський фактор», можна заявити, що головним ключем до успіху крюїнгу є якісний відбір кваліфікованого морського персоналу, який безпосередньо впливає на конкурентоспроможність самої судноплавної компанії.  Будучи ключовою ланкою в ланцюжку «судновласник-крюїнг-морський пер­со­нал», компанія повинна мати чіткі методи управління і розробки планів розвитку і поліпшення якості наданих послуг.

Біографії авторів

Halyna Viersanova, Одеський національний морський університет, Одеса, Україна

Доцент кафедри «Економіка і фінанси»

Olena Osypenko, Одеський національний морський університет, Одеса, Україна

Бакалавр спеціальності «Економіка», Одеський національний морський університет, Одеса, Україна

крюінг-менеджер Columbia Shipmanagement Ukraine Limited

Опубліковано
2021-03-31
Як цитувати
Viersanova, H., & Osypenko, O. (2021). Оцінка стану та перспективи розвитку крюїнгових послуг. Розвиток методів управління та господарювання на транспорті, 1(74), 44-51. https://doi.org/10.31375/2226-1915-2021-1-44-51